Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

01 Φεβρουαρίου 2011

Πωλείται ο Βούβαλος του Αμβρακικού.

Ελληνικά νησιά σε τιμή ευκαιρίας! Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου, μέσα από τα πιο επίσημα σάιτ και τις μεσιτικές εταιρίες. Δεκατέσσερα νησιά, επίγειοι παράδεισοι, ανάμεσα σε αυτά το νησάκι Βούβαλος, στον Αμβρακικό κόλπο, βγαίνουν στο σφυρί. Αναζητούν ιδιοκτήτη.... Κάποιον Ροβινσώνα Κροίσο ή έναν απλό επενδυτή.
Οι τιμές φτάνουν κατά μέσο όρο το 1,5 εκατομμύρια ευρώ και εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, ανάλογα με την έκταση και τη γεωγραφική θέση.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της καναδέζικης «Private Islands», «τα ελληνικά νησιά θεωρούνται το απόλυτο σύμβολο κοινωνικής θέσης, αλλά είναι σχετικά προσιτά ως προς την τιμή τους καθώς κοστίζουν λιγότερο από την αγορά ενός σαλέ στο Άσπεν ή ενός καλού οικοπέδου στην Άπω Ανατολή». Εξάλλου «τα ζεστά και ξηρά ελληνικά καλοκαίρια είναι τέλεια για να τεμπελιάζει κάποιος στο ιδιωτικό του νησί, απολαμβάνοντας ένα ούζο».
Για το νησάκι Βούβαλος, συνολικής έκτασης 127 στρεμμάτων η τιμή ανέρχεται στα 3,6 εκατομμύρια ευρώ. Περιγράφεται ως καλυμμένο με ελιές και πεύκα, διαθέτει φυσικά λιμάνια και πανέμορφες αμμώδεις παραλίες.
Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 2.000 νησιά εκ των οποίων μόλις τα 200 κατοικούνται. Πολλά από αυτά είναι ιδιόκτητα -τα συναντούμε κυρίως στο Ιόνιο πέλαγος και λιγότερο στο Αιγαίο- και φέρουν μεγάλη ποικιλία στα χαρακτηριστικά τους. Η εκμετάλλευση τους μέχρι πρόσφατα ήταν σχεδόν αδύνατη καθώς η ισχύουσα νομοθεσία ήταν ιδιαίτερα αυστηρή και απαγόρευε πλήρως την πώληση τους σε ξένους ιδιοκτήτες – κάτι που ,όμως, έπαψε να ισχύει το 2003. Αυτή ήταν και η αφετηρία για να δημιουργηθεί , από το πουθενά, μια ολοκαίνουρια αγοράς με «προσιτό» προϊόν αφού κατά μέσο όρο το κόστος ενός νησιού ανέρχεται στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ! Αμέσως, μεσιτικά γραφεία σε όλο τον κόσμο αλλά και σε Αθήνα, Πειραιά, Ιωάννινα και Λάρισα επικέντρωσαν τις δραστηριότητες τους σε αυτές της νησίδες.
Η συνέχεια όπως ήταν αναμενόμενο πήρε διαστάσεις ντόμινο. Ιστοσελίδες, περιοδικά και newsletters κατέκλυζαν υποψήφιους αγοραστές και τους δελέαζαν με κάθε δυνατό μέσο: φολκλορ ( «το νησί των θεών», «το νησί του Οδυσσέα»), κουτσομπολίστικο («λίγα μίλια μακριά από τον Σκορπιό του Ωνάση»), οικολογικό («φυσικά λιμάνια», «πόσιμο νερό») και άλλα.
Οι πιο γνωστές επενδύσεις αφορούν τη νήσο Κεφαλονήσι με έκταση 110 στρέμματα που πουλήθηκε στην κόρη του Πάμπλο Πικάσο έναντι 500.000 ευρώ το 2006 και τη νήσο Κύθρο με έκταση 756 στρεμμάτων όπου αγοράστηκε έναντι 3.000.000 ευρώ από μία Ελληνοαμερικανική εταιρία.

Πηγή: http://www.epiruspost.gr/reportaz/koinonia/7546-2011-02-01-00-11html-11.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites