Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

08 Δεκεμβρίου 2010

Συνέντευξη του διαχειριστή(και φίλου) του Prasia.com στο περιοδικό “Ευρυτανία”

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Κουκουράβα
Η ψυχή του site κ. Δημήτρης Κουκουράβας μας μίλησε για το πώς ξεκίνησε το site, για την ανταπόκριση που έχει στους Ευρυτάνες και άλλα πολλά ακόμα.
- Πως πήρατε την απόφαση να ξεκινήσετε το site;
Μπορεί να πήγα μεγάλος σε αυτό τον τόπο αλλά τον αγάπησα πραγματικά. Αγάπησα τους αυ
θεντικούς ανθρώπους της Πρασιάς και την φυσική ομορφιά της. Έτσι αποφάσισα να προβάλω με οποιοδήποτε τρόπο αυτόν τον ξεχασμένο τόπο και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του
όπως και τα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων της.
Με κύριο γνώμονα την προβολή της Πρασιάς και την ανάδειξη της πολιτισμικής και βυζαντινής κληρονομιάς της, αλλά και όλης της Ευρυτανίας,ξεκίνησα σχεδόν πριν ενάμιση χρόνο. Να σας θυμίσω ότι κατάγομαι από το Βασιλέσι της Πρασιάς.Το internet λόγω της δουλειάς μου το ήξερα καλά. Έτσι αποφάσισα να δημιουργήσω το portal της Πρασιάς .
Πλούσιο φωτογραφικό υλικό η ιστορία της, τα βυζαντινά μνημεία της, τα ήθη και έθιμα των κατοίκων, όπως και τα καθημερινά προβλήματα ήταν τα πρώτα στοιχεία που αναρτήθηκαν. Στην αρχή δεν ήταν με καθημερινή ενημέρωση. Απλά σιγά-σιγά που μαθεύτηκε και ανέβηκε η επισκεψιμότητα, αρχίσαμε να γράφουμε για όλη την Ευρυτανία, την Περιφέρεια και για την πρώτη πατρίδα(όπου και γεννήθηκα), την Αιτωλ/νια. Έτσι ξεκίνησαν πλέον τα «Νέα από την Ευρυτανία» με καθημερινή ενημέρωση και καθημερινές ειδήσεις από τον νομό, την Στερεά Ελλάδα, την Αιτωλ/νια με θέματα από την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, το περιβάλλον, την φύση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και γενικά τον άνθρωπο. Η ηλεκτρονική μας ενημέρωση είναι καθημερινή, αδέσμευτη, ανεξάρτητη και χωρίς χρώματα..όπως λέμε….Η δημοσιογραφία των πολιτών…
Μετά την ενημέρωση κύριο μέλημά μας ήταν η ψυχαγωγία. Και αυτή ήρθε πρώτα με την εκπομπή μου μέσω του πρώτου μουσικού περιοδικού στην Ελλάδα, το Music Heaven, και λίγο μετά με τη κατασκευή του δικού μας ραδιοφώνου, το παραδοσιακό ραδιόφωνο της πόλης, το Ράδιο Prasia( Πρασιά).(http://radioprasiablogs.youstream.fm)24 ώρες με πλούσια παραδοσιακή μουσική από όλα τα μέρη της Ελλάδας και πάνω από 100.000 τραγούδια σας υποσχόμαστε μια ωραία μουσική παρέα. Επίσης σαν πρωτεργάτης όλων αυτών δεν θα μπορούσα και να μην “ακουστώ” μέσα από το ραδιόφωνό μας. Η εκπομπή μου “Δημοτικά τραγούδια του χθες και του σήμερα” κάθε Δευτέρα-Παρασκευή(10-12 το βράδυ) και Κυριακήπρωί (11-1 το πρωί) πρωτοπορεί και ακούγεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και στην ομογένεια.
- Πιστεύετε ότι έχει βοηθηθεί η Πρασιά με την ύπαρξη του διαδικτυακού της τόπου;
Το σίγουρο είναι ότι αν ρωτήσετε οποιονδήποτε που ασχολείται με το ιντερνέτ κάπου σε αυτά
τα δύο χρόνια λειτουργίας μας θα σας πει ότι έχει ακούσει για ένα χωριό της Ευρυτανίας με όνομα..Πρασιά. Αυτό είναι η αρχή.
Σίγουρα έχουμε πολλά να καταφέρουμε ακόμα. Με συνεχείς αναδημοσιεύσεις των άρθρων μας στα μεγαλύτερα portal της Ελλάδας, στο έντυπο τύπο της Αθήνας και της Ευρυτανίας, σε τηλεοπτικά κανάλια της Αθήνας και ραδιόφωνα, καταφέραμε να προβάλλουμε με τον καλύτερο τρόπο την Πρασιά και την Ευρυτανία μαζί με τα χρόνια προβλήματα που μαστίζουν κυρίως την Δυτική Ευρυτανία.
- Τι επισκεψιμότητα έχετε; Οι Ευρυτάνες έχουν ανταποκριθεί;
Να σας πω την αλήθεια στην αρχή της λειτουργίας του site δεν επιδιώξαμε την επισκεψιμότητα και το να μαθευτεί η σελίδα μας στο ευρύ κοινό. Μετά όμως από την δίψα για καθαρή και άμεση ενημέρωση των Ευρυτάνων στην Ελλάδα αλλά και των ομογενών μας που εκφράζονταν με μηνύματα συμπαράστασης και ενθουσιασμού καθώς και με την αποστολή υλικού όπως καταγγελίες και επισημάνσεις, τότε επιδιώξαμε την επισκεψιμότητα.
Φυσικό είναι ότι όσο πιο πολλούς «επισκέπτες» έχεις τόσο πιο πολύ ακούγεσαι. Πλέον καθημερινά διαβάζουν την ηλεκτρονική εφημερίδα μας πάνω από 400 άτομα μέσο όρο και μόλις σε ένα χρόνο που αρχίσαμε να μετράμε μας έχουν επισκεφτεί 65000 άτομα.
Αν αναλογιστείτε ότι πρόκειται για μία τοπική σελίδα και με συγκεκριμένο περιεχόμενο τότε ο
αριθμός είναι πραγματικά μεγάλος. Επίσης με απίστευτο ρυθμό μας στέλνουν: άρθρα τους που δημοσιεύονται, καταγγελίες, δελτία τύπου από τους συλλόγους τους, πρωτοσέλιδα εφημερίδων ,ανακοινώσεις εκδηλώσεων κ. α Τέλος έχουν την δυνατότητα κάτω από κάθε άρθρο να σχολιάζουν ελεύθερα, πράγμα που το κάνουν και έχουν αναρτήσει πάνω από 1000 σχόλια!!
- Ποιά πιστεύετε ότι είναι η σχέση των Ευρυτάνων με το διαδίκτυο;
Μέχρι πριν λίγα χρόνια αν μου κάνατε την ερώτηση αυτή θα σας απαντούσα με μία λέξη: Την χειρότερη… Και πριν λίγα χρόνια την ίδια σχέση είχαν και όλοι οι Έλληνες για το διαδίκτυο. Το παρομοίαζαν σαν κάτι που μόνο κακό μπορεί να φέρει, και κάτι πολύ μακρινό..
Ευτυχώς με την ραγδαία ανάπτυξη του internet και την προώθηση του πλέον και από την ίδια την πολιτεία η σχέση αυτή γίνεται όλο και καλύτερη. Έτσι η ηλεκτρονική ενημέρωση του Ευρυτάνα όπως και όλων των Ελλήνων γίνεται πραγματικότητα μέσα από την καθημερινή ενασχόληση του με το διαδίκτυο.
- Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον σε σχέση με το site;
Όλα αυτά που προείπα γίνονται πραγματικά από μεράκι και μόνο. Προς το παρόν, επειδή έχουμε απλωθεί παντού μέσα στο διαδίκτυο και όλη αυτή η διαδικασία θέλει πολύ χρόνο, και χρήμα, και όπως γνωρίζετε η Κίνηση Πολιτών Πρασιάς και εμείς προσωπικά δεν έχουμε απολαβές από κάπου, προχωράμε όπως έχει.
Και όταν λέμε απλωθεί εννοούμε:
H PrasiaTV με εκατοντάδες βίντεο
Το Ράδιο Πρασιά… Το παραδοσιακό ραδιόφωνο της πόλης..
Η Κίνηση Πολιτών Πρασιάς στο Facebook
H Ευρυτανία..Η γη των προγόνων μας..στο Facebook
To δεύτερο site του Prasia.com για δελτία τύπου
Και πολλά ακόμη……
Κάποια στιγμή θα προσπαθήσουμε να μεταφερθούμε σε δικό μας χώρο μιας και η blogger δεν μας καλύπτει σε όλα τα σημεία που θα θέλαμε.Δεν θα ήθελα να σας κουράσω άλλο, γιατί είπαμε πολλά, με το τί έχουμε πετύχει αυτό το διάστημα. Δεν θέλουμε να μιλάμε εμείς για εμάς αλλά οι άλλοι για εμάς.
Σας ευχαριστούμε που όλοι εσείς είστε αρωγοί στις προσπάθειες μας.
Σας ευχαριστώ και καλή επιτυχία στο περιοδικό σας.
dkoykoyravas@yahoo.gr
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites