Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

30 Δεκεμβρίου 2010

Βράβευση των Αρτινών Συγγραφέων Αριστείδη Σχισμένου, Ηλία Βρατσίστα και Παναγιώτας Λάμπρη

Η Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών, που εδρεύει στην Αθήνα και έχει τα γραφεία της στην οδό Ζωοδόχου Πηγής 2-4, προκήρυξε για το έτος 2010 λογοτεχνικό διαγωνισμό ποίησης και διηγήματος με ελεύθερο θέμα. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος ποιητές και συγγραφείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Αμερική και Αυστραλία). Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού, η οποία ορίστηκε από την Διοίκηση της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, αφού μελέτησε και αξιολόγησε τα έργα των διαγωνισθέντων λογοτεχνών έκρινε ότι τρία διηγήματα ξεχώριζαν τόσο για την αρτιότητά τους όσο και για το είδος τους – ανήκαν στον χώρο της λαογραφίας και αποφάσισε να βραβευτούν με την άκρως τιμητική διάκριση των ΕΙΔΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ.
Τα εντυπωσιακά αυτά λογοτεχνικά έργα ανήκαν στους:
-Ηλία Βρατσίστα, συνταξιούχο Δάσκαλο, τέως Δ/ντή Α/θμιας Εκπαίδευσης, συγγραφέα και δημοσιογράφο, διήγημα με τίτλο «Μια αληθινή ιστορία», που είχε το ψευδώνυμο «Ούτις».
-Αριστείδη Σχισμένο, συνταξιούχο Δάσκαλο, τέως Προϊστάμενο Α/θμιας Εκπ/σης, συγγραφέα, λαογράφο, διήγημα με τίτλο «ΘΕΟΓΕΦΥΡΟ» που έφερε το ψευδώνυμο «Άρης Ελατιώτης»
-Παναγιώτα Λάμπρη, Φιλόλογο Καθηγήτρια, συγγραφέα, διήγημα με τίτλο «Το Τάϊσμα της Βρύσης» και με το ψευδώνυμο «Αναστασία».
Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε σε μια συγκινητική και άρτια οργανωμένη εκδήλωση, την Τετάρτη 22-12-2010, στην αίθουσα τελετών των Συνταξιούχων Υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδος, στην οδό Σίνα 16, στην Αθήνα.
Στην κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης, που συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας, από όλα τα μέρη της Ελλάδος, χαιρέτισαν τους παρευρισκόμενους και συγχάρηκαν όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό με θερμά λόγια ο πανάξιος Πρόεδρος της Ένωσης κ. Λευτέρης Τζόκας όσο και ο ακαταπόνητος επίτιμος Πρόεδρος κ. Δημήτριος Τσουκνίδας.
Αξίζει να τονισθεί ότι ειδικά βραβεία από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών σε διαγωνισθέντες απονέμονται για πρώτη φορά και είναι αξιοσημείωτο ότι και οι τρεις βραβευθέντες με ειδικό βραβείο είναι Αρτινοί.
Αρκετά σημαντικό θεωρείται και το γεγονός της ταυτόχρονης βράβευσης του συγγραφέα κ. Χρήστου Παπακίτσου, από τα Άγναντα, με το πρώτο βραβείο διηγήματος και του ποιητή κ. Δημήτρη Τριάντου από την Πλατανούσα, με το δεύτερο βραβείο ποίησης.
Το γεγονός αυτό της βράβευσης πέντε λογοτεχνών από την ευρύτερη περιοχή του Νομού μας τιμά τόσο τον τόπο μας, όσο και τους τιμηθέντες συμπατριώτες μας.
Συγχαίρουμε όλους τους τιμηθέντες, τους ευχόμαστε καλή υγεία και να συνεχίσουν τη σπουδαία πνευματική τους προσφορά με την ίδια εργατικότητα, το αυτό πάθος και με αυξανόμενο μεράκι.
Εύγε τους!
Πηγή: http://www.ixotisartas.gr

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites