Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

25 Δεκεμβρίου 2010

Περιορισμένη η προσέλευση επισκεπτών για τις γιορτές στην Άρτα

Τα φετινά Χριστούγεννα θα τα περάσουμε μόνοι… Κάτι η μείωση του δώρου, κάτι τα διόδια και η τιμή της βενζίνης που έχει «χτυπήσει» κόκκινο, τα τέλη κυκλοφορίας και για αρκετούς η περαίωση που προηγήθηκε, οπότε οι μετακινήσεις για αρκετά νοικοκυριά κρίνονται απαγορευτικές!
Αυτό προκύπτει από την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι δρόμοι και μεταξύ αυτών η περιφερειακή οδός στην Άρτα αλλά και το ορεινό δίκτυο.
«Παντού η κίνηση που παρατηρείται είναι η συνηθισμένη και η όποια αύξηση μπορεί να έχει σημειωθεί είναι ελάχιστη. Τόση που δεν δημιουργείται κανένα απολύτως πρόβλημα στους δρόμους μας, σε πλήρη αντίθεση με ότι συνέβαινε τις ίδιες ημέρες στο παρελθόν», μας ανέφερε ο διοικητής της Διεύθυνσης Τροχαίας Άρτας Κωνσταντίνος Σκούμας, στον οποίο απευθυνθήκαμε προκειμένου να πληροφορηθούμε την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ενόψει των Χριστουγέννων.
Ο ίδιος μας απάντησε ότι δεν θα υπάρξει καμία ρύθμιση όπως μονοδρομήσεις κλπ, γιατί πολύ απλά δεν έχει υπάρξει μεταβολή στην κίνηση ώστε να κρίνεται απαραίτητη. Από προχθές η τροχαία Άρτας παρακολουθώντας την κίνηση στην περιφερειακή οδό δεν διαπιστώνει οχήματα με ξένες από αυτές της περιοχής πινακίδες να κινούνται στο εθνικό δίκτυο και παράλληλα δεν υπάρχει αισθητή μεταβολή στην κυκλοφορία.
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή κρίνεται και η κίνηση στο κέντρο της πόλης, η οποία καταμαρτυρά επίσης ότι δεν έχει προστεθεί κόσμος στην περιοχή. Οι ετεροδημότες που άλλοτε μετακινούνταν κατά κύματα και αυτές τις ημέρες γέμιζαν τα χωριά και το ορεινό οδικό δίκτυο μάλλον περιόρισαν τις μετακινήσεις τους. «Δεν βλέπουμε τα αυτοκίνητα που έρχονταν τα προηγούμενα χρόνια με πάνω από ένα άτομα φυσικά, δηλαδή με οικογένειες κυρίως ετεροδημοτών που έφταναν από την προπαραμονή για να κάνουν γιορτές στα χωρία τους. Αυτή η κίνηση έχει περιοριστεί στο ελάχιστο», μας ανέφερε ο κ. Σκούμας, προσθέτοντας ότι από πλευράς της τροχαίας θα υπάρξει τοποθέτηση τροχονόμου στον κόμβο του στρατοπέδου Παπακώστα για το ενδεχόμενο που στη συνέχεια της ημέρας υπάρξει κάποια κίνηση της τελευταίας στιγμής.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι όπως κάθε χρόνο η Διεύθυνση θα δώσει βαρύτητα στον εντοπισμό του μεθυσμένου οδηγού, που αποτελεί απειλή για την ζωή των υπολοίπων, με εντατικούς ελέγχους αλκοτέστ σε διάφορά σημεία. Συνέστησε για ακόμη φορά προσοχή και μετέφερε τις ευχές του για καλά Χριστούγεννα σε όλους.
Πηγή: Ηχώ της Άρτας

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites