Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

17 Δεκεμβρίου 2010

Έκτακτη σύσκεψη φορέων από τον Νομάρχη Άρτας

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ιδιαίτερα των χιονοπτώσεων και του παγετού που επικρατούν στη χώρα, έγινε χθες, 16-12-10 και ώρα 10,00, ύστερα από πρόσκληση του Νομάρχη Άρτας Γιώργου Παπαβασιλείου έκτακτη σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του Νομού.

Ο Νομάρχης Άρτας στην εισήγησή του αναφέρθηκε αναλυτικά στις παρεμβάσεις που κρίθηκε αναγκαία η συμβολή της ΝΑ Άρτας και αφορούσαν τον καθαρισμό του επαρχιακού δικτύου, την απόφαση αναστολής λειτουργίας των σχολείων του ορεινού όγκου, τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφων στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη καθώς και την επαρκή προμήθεια άλατος.
Επεσήμανε τον κίνδυνο συνέχισης των...καιρικών φαινομένων και ζήτησε από τις υπηρεσίες να παραμείνουν σε ετοιμότητα μέχρι την Κυριακή και να παρέμβουν όπου χρειασθεί.
Στη συνάντηση ακόμη επισημάνθηκε η ανάγκη συνεργασίας και ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων (Περιφέρειας, Νομ. Αυτ/σης, Δήμων και Κοινοτήτων), ώστε να μην υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα στον ορεινό όγκο της περιοχής μας.
Ωστόσο:
-Παρακαλούνται οι οδηγοί οχημάτων που κινούνται, ιδιαίτερα στις ορεινές περιοχές του Νομού, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
-Επίσης παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, να προβαίνουν προληπτικά στην προμήθεια ικανής ποσότητας τροφίμων και λοιπών εφοδίων, καθώς και ζωοτροφών για τα ζώα τους, για τις περιπτώσεις ολιγοήμερου αποκλεισμού λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, σε περιπτώσεις δε εκδήλωσης τέτοιων φαινομένων, να προμηθεύονται αλάτι από τα σημεία αποθήκευσης αυτού, σε συνεννόηση με Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων.

Πηγή: http://epirus-ellas.blogspot.com/2010/12/blog-post_7096.html

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites