Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

13 Δεκεμβρίου 2010

Μοιραία πτώση αυτοκινήτου σε γκρεμό στο Μοναστηράκι Αγράφων - Ένας νεκρός και ένας τραυματίας - Εγκλωβίστηκαν και οι διασώστες!


Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για έναν νεκρό και έναν τραυματία. Εγκλωβίστηκαν στα χιόνια και οι πυροσβέστες που πήγαν να βοηθήσουν. Ακινητοποιήθηκε περιπολικό της αστυνομίας και ένα ασθενοφόρο. 
Όλα ξεκίνησαν γύρω στη 01.00 τα ξημερώματα όταν ένα αυτοκίνητο με δύο άτομα έπεσε από υψόμετρο 2.100μ. σε γκρεμό στην ορεινή περιοχή των Αγράφων και συγκεκριμένα στη θέση Φτέρη κοντά στο χωριό Μοναστηράκι. Ο συνοδηγός τραυματισμένος κατάφερε να βγει επάνω και να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ...Το ασθενοφόρο από την Δυτική Φραγκίστα έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τον τραυματία, αλλά λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης εγκλωβίστηκε. Το ίδιο έπαθε λίγο αργότερα και η πυροσβεστική που πήγε να βοηθήσει. Κόλλησαν στα χιόνια οι 6 πυροσβέστες με τα 2 οχήματα. Άτυχο στάθηκε και το πλήρωμα περιπολικού, αφού πριν φτάσει στο σημείο έσπασαν οι αλυσίδες και εγκλωβίστηκε στα χιόνια.Λίγο μετά τις 10.30 οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για θάνατο του οδηγού, επιβεβαιώθηκαν από τον διοικητή της Π.Υ. Καρπενησίου.
Σύμφωνα με άρθρο στο NewsIt από τις πρώτες πρωινές ώρες είχε στηθεί γιγαντιαία επιχείρηση με μηχανήματα αποχιονισμού από τον Δήμο Αγράφων, ερπυστριοφόρο με άνδρες της ΕΜΑΚ από τη Λαμία για να καταφέρουν να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους και φυσικά το αυτοκίνητο στο γκρεμό με τον νεκρό οδηγό.Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν εξαιρετικά δύσκολες, αφού χιόνιζε και ο δρόμος είναι δασικός γεμάτος λάσπες.Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα ήταν η επικοινωνία αφού στη δύσβατη περιοχή δεν είχαν σήμα τα κινητά τηλέφωνα.
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites