Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

02 Δεκεμβρίου 2010

Νέες τιμές για το γάλα από τη ΔΩΔΩΝΗ

(2/12/2010)
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΩΔΩΝΗΣ αποφάσισε και καθόρισε τις νέες τιμές εκκίνησης του γάλακτος, από 01/10/2010 για το πρόβειο και γίδινο γάλα, όπως παρακάτω: α) Πρόβειο γάλα: 1,05 ευρώ το κιλό. β) Γίδινο γάλα: 0,58 ευρώ το κιλό. Οι τιμές για το αγελαδινό γάλα διαμορφώνονται, ως εξής: α) Το 70% της ποσότητας 0,42 ευρώ το κιλό και β) Το 30% της ποσότητας 0,35 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι νέες αυτές τιμές παραμένουν και πάλι για μεν το πρόβειο και το γίδινο γάλα απόλυτα ανταγωνιστικές και υψηλότερες από εκείνες, που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα, για δε το αγελαδινό γάλα υψηλότερες τουλάχιστον κατά 17% από τις αντίστοιχες της υπόλοιπης Ελλάδας. Θα πρέπει ιδιαίτερα να επισημανθεί, ότι η τιμή του αγελαδινού γάλακτος διαμορφώνεται στην πράξη ακόμη μέχρι και 0,438 ευρώ το κιλό με βάση τα κριτήρια ποιότητας, που έχουν τεθεί από την περασμένη γαλακτοκομική περίοδο. Η τιμή για το πρόβειο γάλα, όπως πάγια συμβαίνει, θα είναι μειωμένη κατά 0,03 ευρώ το κιλό για όσους παραγωγούς λάβουν προκαταβολή.
Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας αποφάσισε και φέτος τη διανομή μέρους των κερδών της εταιρίας, με τη μορφή ειδικού πριμ, σε όσους παραγωγούς θα συνεχίσουν να παραδίδουν γάλα στην Βιομηχανία και κατά την νέα γαλακτοκομική περίοδο (συμπληρωματική τιμή). Η εταιρία, στην ανακοίνωσή της, διαβεβαιώνει ότι με τις προαναφερόμενες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της, εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες για παροχή συμπληρωματικών τιμών. 

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

2 σχόλια:

Καλησπέρα..Δηλαδή θεωρείς αυτή την τιμή καλή;Με βάση βεβαίως όταν το αγοράζεις απο το σουπερ μάρκετ;..Ρωτάω δεν ξέρω..

Καλησπέρα φίλε. Την είδηση αναδημοσίευσα, δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με τις τιμές.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites