Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

04 Νοεμβρίου 2010

Πώς και που ψηφίζουμε;


Από τις 07:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το βράδυ της Κυριακής 7 Νοεμβρίου (και της Κυριακής 14, αν υπάρξει επαναληπτική εκλογή), στο εκλογικό κέντρο στο οποίο είστε γραμμένος. Θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου...
Εσωτερικών http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm , 
ή με ένα τηλεφώνημα σε οποιοδήποτε δήμο.
· Όταν φθάσετε στο εκλογικό σας τμήμα, θα μπείτε μόνος ή με μία μικρή ομάδα άλλων εκλογέων, ανάλογα με τον τρόπο και τον ρυθμό που έχει επιλέξει η επιτροπή.
· Τα στοιχεία σας θα αναγνωρισθούν με βάση τα αναγραφόμενα στην αστυνομική σας ταυτότητα (έστω και «κομμένη»), διαβατήριο (έστω και «ληγμένο»), δίπλωμα οδηγήσεως, επίσημο βιβλιάριο υγείας, υπηρεσιακή ή στρατιωτική ταυτότητα.
· Αμέσως μετά ψηφίζετε. Προηγείται η ψηφοφορία για τις δημοτικές αρχές και ακολουθεί η ψηφοφορία για την εκλογή των περιφερειακών αρχών.
· Θα σας δοθεί ένας μόνο ΛΕΥΚΟΣ φάκελος, σφραγισμένος και μονογραφημένος από την επιτροπή, και ΟΛΑ τα διαθέσιμα στο συγκεκριμένο τμήμα έντυπα ψηφοδέλτια των συνδυασμών, καθώς και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.
· Μετά, αφού σας επιτρέψει η επιτροπή, θα αποσυρθείτε στο παραβάν με το διακριτικό γνώρισμα «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010», όπου, μόνος, μυστικά, θα επιλέξετε το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού που προτιμάτε και θα βάλετε σταυρό στους υποψηφίους που έχετε αποφασίσει. Η σταυροδοσία δεν είναι απαραίτητη. Το ψηφοδέλτιό σας είναι έγκυρο και χωρίς σταυρούς ή με λιγότερους από τους επιτρεπόμενους.
· Θα τοποθετήσετε το ψηφοδέλτιο στον φάκελο. Θα κολλήσετε τον φάκελο, θα ρίξετε τα ψηφοδέλτια που περίσσεψαν στην σακούλα απορριμμάτων που υπάρχει στο παραβάν και θα επιστρέψετε μπροστά στην επιτροπή.
· Εκεί, στη θέα της επιτροπής και των υπολοίπων προσώπων που δικαιούνται να παρίστανται στην αίθουσα (αντιπροσώπων των συνδυασμών, υποψηφίων κλπ) θα ρίξετε Ο ΙΔΙΟΣ το φάκελο στην κάλπη που προορίζεται για τις «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010», όπως σαφώς αναγράφεται πάνω του.
· Αμέσως μετά θα ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία και για την εκλογή Περιφερειακών Αρχών.
· Αυτή τη φορά όμως ο φάκελος που θα σας δοθεί θα είναι ΓΑΛΑΖΙΟΣ και η κάλπη θα είναι εκείνη που αναγράφει «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010».
· Η επιτροπή καταγράφει το ότι ψηφίσατε και σας επιτρέπει να αποχωρήσετε. Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε να σας δώσουν σχετική βεβαίωση.
Τα πάντα είναι πολύ ευκολότερα από ότι νομίζετε, τα μέλη της επιτροπής και οι αντιπρόσωποι είναι εκεί για να σας βοηθήσουν και να λύσουν κάθε απορία σας.
Ασκήσατε ο εκλογικό σας δικαίωμα. Συγχαρητήρια.

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites