Το blog αυτό δημιουργήθηκε από αγάπη για τον τόπο καταγωγής μου, που είναι το Αστροχώρι Άρτας αλλά και της Άρτας γενικότερα και με μοναδικό σκοπό να προβάλλω τις ομορφιές του, την ιστορία του, τις παραδόσεις κλπ. . Δεν αποκομίζω από αυτό κανένα όφελος. Μπορείτε να θέσετε τις ερωτήσεις σας στο Forum μας ή από το chat μας! Το "astrohori.blogspot" προσφέρει σε όσους επιχειρηματίες από τα μέρη μας, το επιθυμούν, χώρους για δωρεάν διαφήμιση, επικοινωνήστε μαζί μας στο astrohori@gmail.com

21 Ιουλίου 2010

Προέλευση των κατοίκων του Αστροχωρίου και όσων κατάγονται από αυτόΕδώ, σ'αυτόν τον τόπο που λέγεται Αστροχώρι, βρήκαν καταφύγιο οι προγονοί μας στα παλιά χρόνια, που οι μετακινήσεις από περιοχή σε περιοχή ήταν συχνές για λόγους ασφαλείας. Ας ση­μειωθεί ότι το Αστροχώρι τότε, ήταν ένας ακατοίκητος και δασωμένος τόπος. Μέσα στα δάση του υπήρχαν ελάφια, ζαρκάδια, αγριογούρουνα, λύκοι, ακόμα και αρκούδες. Στην "Αρκουδότρυπα", λέγεται μέχρι σήμερα μια τοποθεσία στη Βοτανιάδα.
Για να μην μπορούν οι Τούρκοι εύκολα να τους ανακαλύψουν, οι άνδρες εκείνοι είχαν ως επώ­νυμο το μικρό όνομα του πατέρα τους ή κυκλοφορούσαν με ψευδώνυμο ή χρησιμοποιούσαν πα­ρατσούκλια.
Για περισσότερα πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο
Προέλευση των κατοίκων του Αστροχωρίου και όσων κατάγονται από αυτό

Από το βιβλίο ¨Αστροχώρι Άρτας¨ του Αντώνη Νικ. Αθανασάκη

facebook twitter digg delicious linkedin googlebuzz more

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites